مدیرکل تدوین لوایح و مقررات قوه قضائیه اعلام کرد:

حمایت از متهم در آیین دادرسی کیفری جدید

جواد طهماسبی گفت: مواد ابتدایی قانون آیین دادرسی کیفری جدید به بررسی اهداف، اصول و ویژگی های مقررات حاکم بر قانون اختصاص دارد که می تواند مبنایی برای تفسیر مواد دیگر این قانون باشد.
    به گزارش خبرگزاری میزان، جواد طهماسبی مدیرکل تدوین لوایح و مقررات قوه قضائیه طی سخنانی در همایش بررسی نوآوری های قانون جدید آئین دادرسی کیفری با اشاره به اینکه مواد قانون آیین دادرسی کیفری جدید مبتنی بر حمایت از جامعه، بزه دیده و حقوق دفاعی متهم تدوین شده است افزود: در این قانون به بزه دیده توجه بیشتری شده و برای اولین بار عنوان بزه دیده در چند جای قانون ذکر شده است. همچنین به حقوق دفاعی متهم به طور اصولی از لحظه تعقیب تا صدور و اجرای حکم توجه شده است.

وی تصریح کرد: قانونگذار برای اینکه به حفظ حقوق و حمایت از جامعه، بزه دیده و شاکی توجه نماید در مواد ابتدایی قانون به اصول دادرسی عادلانه پرداخته که مبنای شرعی دارد و در اسناد بین المللی به عنوان اصول دادرسی منصفانه مشهور است.

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ضابطان در قانون جدید پرداخت و گفت: قانون جدید آیین دادرسی کیفری با تقسیم ضابطان به عام و خاص، به صورت گسترده تری نسبت به قانون قبلی به وظایف و تکالیف آن ها به صورت مشخص اشاره کرده و خلأهای موجود را برطرف کرده است.

مدیرکل تدوین لوایح و مقررات قوه قضاییه افزود: این قانون بر خلاف قانون سابق که کلیه عوامل نیروی انتظامی را ضابط دادگستری می دانست به طور خاص فرماندهان، افسران و درجه داران نیروی انتظامی که آموزش های لازم را دیده اند به عنوان ضابط عام دادگستری محسوب کرده است.

وی تصریح کرد: در قانون جدید مأموری ضابط محسوب می شود که علاوه بر گذراندن آموزش های لازم دارای کارت ضابط باشد و بدون این دو شرط، ضابط به شمار نمی آید.

طهماسبی وجود این دو شرط را برای ضابطین مهم توصیف کرد و گفت: ارجاع پرونده به افرادی که ضابط عام نیستند تخلف انتظامی برای مقام قضایی محسوب می شود و مأموری هم که ضابط نیست اگر در این حوزه دخالت کند، مشمول محکومیت انفصال از خدمت شده و اقدامات انجام شده توسط آنان نیز باطل و آثار حقوقی به همراه ندارد.