تاریخ انتشار : 30 اردیبهشت 1394 15:46

عفو بین الملل تلاش بیش تر مراکش برای مقابله با شکنجه را خواستار شد

عفو بین الملل با بیان اینکه شکنجه و بدرفتاری از سوی نیروهای امنیتی مراکش به رغم اقدامات اخیر مقامات این کشور همچنان ادامه دارد از رباط خواست تا نهایت تلاش خود را برای حل این مساله به کار بگیرد.
    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی، عفو بین الملل که مقر آن در لندن قرار دارد نوزدهم مه سال گذشته میلادی کمپین بین المللی را برای مقابله با شکنجه به راه انداخت و در این کمپین بر مساله حقوق بشر در مکزیک، فیلیپین، مراکش، نیجریه و ازبکستان متمرکز شد.

براساس گزارشی که مسئولان عفو بین الملل طی همایشی در رباط ارائه کرده اند به رغم اقدامات مقامات مراکشی برای حل مساله شکنجه و بدرفتاری از سوی نیروهای امنیتی در گزارشی که بین سال های 2010 تا 2014 تهیه شده آمده است که شکنجه در مراکش همچنان ادامه دارد و از آن برای گرفتن اعتراف از مجرمان و ساکت کردن فعالان و مخالفان استفاده می شود.

به گزارش عفو بین الملل 173 مورد شکایت از شکنجه علیه دانشجویان فعال سیاسی و حامیان حق تعیین سرنوشت در صحرای غربی (جنوب کشور مراکش) و افرادی که مظنون به ارتباط با تروریسم هستند ارائه شده است.

همچنین یکی از مسئولان وزارت دادگستری مراکش به مقامات مراکشی تاکید کرده که پرونده پنج مورد شکنجه و بدرفتاری را از سوی مسئولان امنیتی مورد بررسی قرار داده اند.

مراکش نوامبر گذشته به دلیل اینکه میزبانی همایش بین المللی حقوق بشر را برعهده داشت پروتکل اختیاری توافق نامه سازمان ملل برای مبارزه با شکنجه را تصویب کرد.